One
Beekman
“Pearl on the Park” — 25-Story, 95,000 square foot ground-up mixed-use residential development in New York’s City Hall Park district.
Architect
Rogers Stirk Harbour + Partners


Sales & Marketing
Leonard Steinberg
RSH+P's first residential building in NYC reflects the firm's philosophy that materials should express their natural characteristics--and convey the inherent warmth and texture appropriate to residential dwellings.
RSH+P's first residential building in NYC reflects the firm's philosophy that materials should express their natural characteristics--and convey the inherent warmth and texture appropriate to residential dwellings.
Double-height spaces augment the column-free interiors.
OVERVIEW

Scheduled for completion in Spring 2018, the project includes 31 homes from 900 to 2,900 square feet, three commercial units of approximately 4,500 square feet each and one retail unit of approximately 3,200 square feet.

With $30 billion invested within one square mile, the City Hall Park area includes the Four Seasons and Beekman Hotels, Eataly, Nobu, Keith McNally and Tom Colicchio restaurants, Calatrava’s Oculus with over 400,000 square feet of retail stores and the Fulton Street Station with 10 subway lines.

DIFFERENTIATION
  • Protected Park Views
  • Loggias / Outdoor Space
  • One Bedroom Convertible to Two Bedroom Unit Concept
  • Contemporary Architecture by Rogers, Stirk, Harbour + Partners
Double-height spaces augment the column-free interiors.
Layouts have been designed from the inside out, to capitalize on the protected views over City Hall Park.
Contextual analysis of façade treatment and setbacks.
At each level, the building plays with blurring interior and exterior space. The resulting facade depth and layering pays homage to early 20th century New York.
The public green space of the Park is mirrored by private green space on the uppermost floor of the building.
Side screens create a depth and materiality which resonate with the adjacent buildings and City Hall Park.
Side screens create a depth and materiality which resonate with the adjacent buildings and City Hall Park.
The loggia structures form an inhabited wall to be occupied by the residents, visible from within the apartments.
At the ground level, a glazing sytem lends a greater transparency to the retail and lobby areas, distinguishing the base from residential floors above while giving the building a street presence.